این روزها علاوه بر اینکه مدیریت شهری، شهروندان و شبکههای فرسوده کمر به اسراف آب بستهاند، جعبههایی را روی منازل میبینیم که به اندازهی شهروندان آب مصرف میکنند تا دمی خنکی ببخشند.
«محمد» یکی از ساکنان منطقه چالیمار در گفتوگو با ایسنا گفت: امسال به دلیل گرمای هوا مجبوریم مدام از کولرهای آبی استفاده کنیم که علاوه بر مصرف آب با رشد فیشهای آب و برق نیز مواجه شدهایم.
وی با اشاره به اینکه عدم تنظیم و جاسازی برخی از کولرها در کانالهای تعبیه شده باعث میشود که شبانه از ناودان برخی از منازل آب زیادی خارج میشود، خاطرنشان کرد: متاسفانه خیلی از خانوادهها تا زمانی که کولرشان از کار نیفتد آن را سرویس نمیکنند، چرا که برخی از آنها به دلیل عدم جاسازی مناسب با ریزش آب از مخزن مواجه میشوند.
این شهروند ایلامی به افت شبانه فشار آب در این نقطه از شهر اشاره و عنوان کرد: متاسفانه در شب این منطقه از شهر با کاهش فشار آب مواجه می شود که مجبوریم برای سرد نگه داشتن باد کولر با دبه، آب کولر را تامین کنیم.
«فیضالله» - یکی از ساکنان منطقه رزمندگان ایلام نیز گفت: گرمای زودرس هوا باعث شده امسال زودتر به استقبال استفاده از کولرهای آبی برویم به طوری که تقریبا دو ماه است که شبانهروز از کولر استفاده میکنیم.
وی با بیان اینکه مصرف آب کولرهای نیز به نوبه خود قابل توجه است، تصریح کرد: در برخی از ساعات شبانه روز با افت فشار آب مواجه میشویم که آب به پشت بام نمیرسد و به همین دلیل مجبور شدم با تهیه یک پمپ، آب کولر را تامین کنم.
شهروند دیگری گفت: بر مصرف آب زیاد بوسیله کولرها آگاهی داریم اما چکار کنیم که این روزها ریزگردها اجازه باز کردن پنجرهها را به ما نمیدهد.
«نعمت میرزا» - تعمیرکار سیار کولرهای آبی که به صورت پیک موتوری با مراجعه به درب منازل کولرهای آبی را تعمیر می کند، اظهار کرد: متاسفانه اکثر خانوادهها نسبت به سرویس کولرهای آبی خود بیتفاوت هستند.
وی با اشاره به اینکه عدم سرویس کولرها در افزایش مصرف آب مورد نیاز آنها تاثیر دارد، یادآور شد: جاسازی نامناسب کولرها در دریچه بادکش موجب میشود تا حجم قابل توجهی از آب داخل مخزن کولر سرریز کرده و آب این نعمت الهی هدر برود.
این سرویس کار کولرهای آبی ادامه داد: بعضا مشاهده میشود که برخیها اصلا پوشالهای کولر خود را تعویض نمیکنند که همین امر باعث شده باد تولیدی کولر گرم باشد و شهروندان مجبور باشند گاه و بیگاه کولر خود را روشن نگه دارند.
«حمید لطفیزاد» - عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد ایلام گفت: کولرهای آبی اگر بخواهند دمای 40 درجه را به 20 درجه برساند به اندازه یک شخص آب مصرف میکنند.
وی ادامه داد: ضروری است وزارت نیرو به سمت تولید برق برود تا کولرهای گازی را جایگزین کولرهای آبی کنیم چون میتوانیم برق را تولید کنیم ولی تولید آب غیرممکن است.
لطفیزاد تصریح کرد: با شروع فصل گرما عموما با کاهش فشار در شبکههای توزیع آب شهری مواجه هستیم و با بررسیهای به عمل آمده و اندازهگیریهای انجام شده بر روی میزان مصرف آب در کولرهای آبی در فصل تابستان با اعدادی برای مصرف مواجه میشویم که جای نگرانی دارد.
وی با بیان اینکه اندازهگیریها حکایت از مصرف حدود 200 تا 300 لیتری آب در شبانه روز در کولر بسته به ظرفیت و درجه حرارت روز و شب دارد، تصریح کرد: در شهری مانند ایلام که حدود 65 هزار مشترک دارد اگر فرض را بر این بگذاریم که بیش از 90 درصد مردم کولر آبی داشته باشند و از هر دو مشترک یکی دارای دو کولر آبی باشد هر چند در ادارات و شاید هر مشترک بیش از 10 کولر آبی داشته باشد، 1.5 برابر مشترکین کولر آبی خواهیم داشت که به عددی در حدود 90 هزار کولر آبی میرسیم و مصرف آب هر کولر در شبانه روز برابر مصرف آب یک نفر است.
لطفیزاد گفت: با توجه به اینکه متولی آب و برق در کشور وزارت نیرو است لذا باید با پرداخت یارانه خرید کولرهای گازی، بخش زیادی از کمبود منابع آب شرب در کشور را جبران کرد.
«محمدتقی رشیدی» مدیر روابط عمومی شرکت آب و فاضلاب شهری استان ایلام نیز به خبرنگار ایسنا گفت: میزان مصرف آب در فصل گرما در ایلام نسبت به سایر فصول 15 درصد رشد دارد.
وی با بیان اینکه یکی از موارد مصرف دو برابری آب در فصل گرما کولرهای آبی هستند، عنوان کرد: هر کولر آبی در شبانهروز بیش از 300 لیتر آب مصرف میکنند که این امر موجب افزایش مصرف آب در ایلام شده به نحوی که جمعیت شهر را دو برابر کردهایم.
نظرات شما عزیزان:
موضوعات مرتبط: اخبار
برچسبها: پاتوق رضا -